Skip to content

Hur får man barnen glada under familjefotografering?

Detta är fundering nummer ett hos mina familjer inför alla mina familjefotograferingar. Hur får vi barnen glada på familjefotograferingen? Vad gör vi om barnet är kinkigt? Vad gör vi om barnen inte sitter still? Tänk om detta, tänk om det.

Jag förstår oron, men barn är barn och de får lov att vara det även på bild. Kan de inte sitta stilla? Låt dom springa då, så fångar jag dom i farten! Är de kinkiga? Vi har gott om tid att vända på det och jag har ett och annat bus att bjuda på som kan locka fram små leenden. Sen måste inte allt vara perfekt, inte heller familjefotograferingen. Det viktigaste är väl ändå att ha bilder och minnen från hur det var, än nystrukna kläder och stela leenden?

Hur förbereder vi barnen inför familjefotograferingen?

> Prata

Börja att prata med barnet om familjefotograferingen några dagar innan fotograferingen. Förklara att ni ska vara med på bild allihop och att en tjej/kille (fotografen) ska hjälpa er att fota er familj. Prata om vad ni ska göra med bilderna sen, ha i album, göra fotobok eller hänga upp på väggen hemma.

> Visa

Många barn vet att man kan ta foton med mobilen, visa gärna bilder på en kamera och förklara att ni kommer bli fotad med en stor kamera istället för en mobil. Visa gärna bilder på er fotograf och berätta för barnen att det är han/hon som ska fotografera er och vad personen heter.

> Lek

Låt fotograferingen bli en lek. Busa, kramas, kittlas. Allt sånt blir jättefint på bild. Tillsammans så leker vi fram vackra bildminnen. Jag finns givetvis där och guidar och kommer med idéer men var inte rädda för att leka loss tillsammans!

Hur går en familjefotografering till hos mig?

Ni börjar med att skicka en bokningsförfrågan till oss och berättar lite om er familj. Har ni barn? Hur gamla är dom? Ska nåt husdjur få vara med på bild kanske? I samband med bokningen så faktureras bokningsavgiften och när den är betald så är bokningen klar och datumet ert. Vi bokar in ett backup datum ifall det regnar och vi ska fotografera utomhus. Inför fotograferingen så har vi haft ett planeringssamtal där vi har gått igenom plats och kanske ger lite outfit förslag. Undvik helst mönster och tryck på plagg. Vi möts upp på vår valda fotoplats och guidar er genom fotograferingen utan stela poser.

Vi hjälper er att skapa magiska bildminnen!

Skicka en bokningsförfrågan

Mer läsning

Get social

Häng med oss på Instagram!

Följ gärna oss på sociala medier för inspiration, vackra bilder och tips!