Skip to content

Vad ska man ha på sig på fotograferingen?

Kanske den mest ställda frågan som vi får – vad ska jag ha på mig på fotograferingen? Det korta svaret lyder: det du känner dig bekväm och fin i. Det längre svaret kommer nedan.

Det beror ju såklart också på vilken typ av fotografering det gäller. Bröllopsfotografering, gravidfotografering eller familjefotografering. Det är ju givet med bröllopsklädsel på bröllop men de andra fotograferingarna där kan det ju finnas lite funderingar.

På familjefotografering så är det fint om man matchar varandra färgmässigt. Det kan låta lite tråkigt men det gör mycket för bilden, den blir mer harmonisk och ingen sticker ut och tar uppmärksamhet från de andra. Det är även bra att undvika mönster och stora tryck på kläder. Det stjäl fokus.

Gravidklänningar finns det ju i hur många olika stilar som helst och ofta så lånar fotografen även ut gravidklänningar. Hör med din fotograf. Sen måste man ju inte ha klänning, man kan ha underkläder och en bohemisk kimono, jeans (uppknäppta) och en stickad kofta eller nåt annat som man tycker om.

Olika outfits för fotograferingen

För att få lite variation i bilderna så kan du/ni med fördel ha med er ett ombyte. En extra klänning kanske eller en annan skjorta. Om ni är en familj så kan det bli lite för stökigt om alla ska ha en andra outfit att byta om till efter halva fotograferingen, men är du gravid eller ni är ett par som ska fota er så kan ni absolut ha en till outfit om ni vill.

Klädtips inför fotograferingen:

> Undvik mönster och stora tryck 
> Ha gärna plagg i samma färgskala 
> Ha plagg som du känner dig bekväm och fin i
> Barn behöver ofta ett ombyte med sig
> Du får givetvis ha flera outfits också

Har du några funderingar eller vill boka oss?

Fyll i kontaktformuläret här

Mer läsning

Get social

Häng med oss på Instagram!

Följ gärna oss på sociala medier för inspiration, vackra bilder och tips!