Skip to content

Vart ska vi fotografera – inomhus eller utomhus

Får vi välja så väljer vi att fotografera utomhus, året runt faktiskt. Alla årstider har verkligen sin unika estetik och sommaren är inte alltid den vackraste tiden att fotografera på – som många kanske tror?

Fast visst finns stunder och platser som gör sig bra inomhus. Som ankomsten av en ny liten bebis, de första veckorna spenderar nog de flesta inomhus oavsett tid på året. För parfotografering så kan en vitkalkad industrilokal med stora fönster vara helt magisk. Inomhus eller utomhus, det beror helt på med andra ord.

Vad gör vi om det regnar?

På gravidfotografering och familjefotografering så bokar vi alltid upp ett backup datum, det kan man ju dock inte göra på bröllop… Om det regnar på fotograferingen, det kan ju också överraska en, så går det nästan alltid att fota ändå.

> Paraply

Transparent paraply är en jättefin rekvisita både på bröllop, familj- eller parfotograferingar. Då får man mysa ihop sig nära nära och det kan bli riktigt effektfullt med små droppar på paraplyet.

> Tar skydd

Regnar det lite mer så kan man oftast söka skydd och fotografera under ett träd med stor och tät krona eller hitta en plats att smita in och fortsätta att fotografera.

> Backup datum

Om det ska regna jättemycket (och det inte är bröllop) så ställer vi in och fotograferar på vårt backup datum istället. Ösregnar det så blir det inte bra, varken för er eller för kamerautrustningen.

Vi har en egen fotoplats som vi gillar…

Va kul! Berätta gärna mer om den och skicka bilder på hur där ser ut. Även kanon ifall du kan skicka adress eller pin på den exakta platsen så att vi kan kolla ljuset på platsen. Det finns det appar för.

Sugen på att boka en fotografering?

Kontakta oss här!

Mer läsning

Get social

Häng med oss på Instagram!

Följ gärna oss på sociala medier för inspiration, vackra bilder och tips!