Skip to content

Vad ska du tänka på inför din gravidfotografering?

Stort grattis till din graviditet! Än kanske det är tidigt och du har kanske bara börjat att fundera på att eventuellt föreviga din graviditet. Mitt upp i illamående, cravings, trötthet och hormoner så är kanske inte att ställa sig framför kameran det första man tänker på – men. Den här tiden, med just det här lilla barnet kommer aldrig tillbaka. Jag har hittills inte mött någon som ångrat att bilder från graviditeten finns där i familjearkivet.

Oftast så gör man en gravidfotografering i v.28-35, då har illamåendet släppt för de flesta och magen är mer framträdande. De flesta gravidfotograferingar börjar med ett fysiskt eller digitalt möte med sin fotograf, en eller ett par veckor före gravidfotograferingen. Då går vi igenom klädval, plats, om partner eller syskon ska vara med och om du har några speciella önskemål eller tankar inför din fotografering.

Vad ska du tänka på inför din gravidfotografering:

> Bekväma kläder

Det är så viktigt att känna sig bekväm i det man har på sig på sin gravidfotografering. Sånt syns på bild, är du inte bekväm så blir inte känslan i bilderna riktigt bra. Känner du dig bekväm och fin så är energin en helt annan. Ett annat tips är att ha bra skor på sig eller i alla fall ett ombyte. Ibland går vi en liten bit till vår utvalda fotoplats och då är det skönt att gå i ett par bekväma skor som man byter sen.

> Grunda väl

Även om en gravidfotografering oftast inte är längre än max 1h så kan det ändå ta på krafterna när man är gravid. I den senare delen av graviditeten kanske du sover sämre, det börjar bli lite tungt och du kanske har foglossning. Informera gärna din fotograf utifall du har foglossning så anpassar vi gravidfotograferingen och location utefter det. Det är bra att vila dagen innan fotograferingen, ät ordentligt innan och ha gärna med nåt litet snacks. Tänk också på att dricka ordentligt med vatten och ha gärna med en vattenflaska.

> Andas 

Det är så lätt att spänna sig och stressa upp sig inför sin gravidfotografering. Axlarna åker upp till öronen och andningen är om möjligt ännu högre upp i strupen än vad den annars är (pga av bebis). Kom då ihåg att andas, jag kommer också påminna dig. Släpp ned axlarna och känn in ditt barn i magen. Tänk, detta är kanske de första bilderna på er två. Eller de enda bilderna som kommer in i familjealbumet. Var i känslan och i stunden.

Boka din gravidfotografering

Det är bra att vara ute i god tid med sin bokningsförfrågan, hör gärna av dig redan efter första ultraljudet i v.12-13. Det går givetvis bra att boka med kort varsel också men för att vara säker på att få just den fotograf som du vill ha och under den-de veckorna i din graviditet som du önskar så bör du boka i god tid.

Vill du boka mig? Va roligt!

Fyll i kontaktformuläret här

Mer läsning

Get social

Häng med oss på Instagram!

Följ gärna oss på sociala medier för inspiration, vackra bilder och tips!